دختر بندری

خراب کار

دختر بندری

خراب کار

آبله پوستی نوزادان


آبله پوستی نوزادان

آبله پوستی نوزادان

 یک حالت التهابی پوست است که در ناحیه پوشش داده شده توسط پوشک رخ می‌دهد. این حالت معمولاً بدون عارضه و با رعایت چند نکته ساده قابل درمان است. اما گاهی ممکن است باعث عفونت‌های باکتریایی یا قارچی شود که نیاز به مراجعه به پزشک و تجویز دارو دارد.

علائم آبله پوستی نوزادان شامل قرمز شدن، تورم، حساسیت، خشک شدن، ترک خوردگی یا بثور زدن پوست در ناحیه پوشک هستند. این علائم ممکن است در کشاله‌ران، باسن، تناسلی یا شکم نوزاد ظاهر شوند. نوزاد ممکن است به دلیل خارش یا درد پوست، بی‌قرار یا گریان شود.

علت آبله پوستی نوزادان معمولاً رطوبت، فشار، اصطکاک یا تحریک شیمیایی است. وقتی پوشک کثیف بر روی پوست نوزاد باقی بماند، ممکن است باعث رطوبت و فشار بر روی پوست شود که منجر به التهاب می‌شود. همچنین اگر پوشک بسیار س str tight باشد یا اگر لباس نوزاد اصطکاک زیاد با پوست داشته باشد، ممکن است باعث آسیب به پوست شود. علاوه بر این، اگر نوزاد از محصولات حاوی عطر، الکل، صابون یا کرم‌های نامناسب استفاده کند، ممکن است باعث تحریک شیمیایی پوست شود.

برای پیشگیری و درمان آبله پوستی نوزادان، باید به چند نکته توجه داشت. اول این که باید پوشک نوزاد را به صورت منظم و هر بار که کثیف شود، عوض کرد. دوم این که باید پوست ناحیه پوشک را با آب ولرم و بدون صابون شست و خشک کرد. سپس کرم‌های حاوی زینک اکسید یا وازلین را به صورت لایه نازک روی پوست زده و پوشک را به صورت مناسب ببندید. سعی کنید پوشک خیلی ت str tight ya loose نباشد. همچنین می‌توانید به نوزاد فرصت بدهید که بدون پوشک باشد تا پوستش تهویه شود. اگر نوزاد شیر مادر می‌خورد، می‌توانید شیر خود را روی پوست آبله زده و خشک کنید. این کار باعث تسکین التهاب و ترمیم پوست می‌شود.

بیماری های ویژه کودکان

اگر آبله پوستی نوزادان بعد از چند روز بهبود نیابد یا علائمی مانند تب، ترشح چرک، بوی بد، بثورات پر مایع یا خونریزی داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. این علائم ممکن است نشان دهنده عفونت باکتریایی یا قارچی باشد که نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک یا ضد قارچ دارد..

بیماری کاوازاکی؛ نشانه ها و راه های درمان چیست؟


بیماری کاوازاکی؛ نشانه ها و راه های درمان چیست؟

نشانه های بیماری کاوازاکی

 

علائم بیماری کاوازاکی معمولا طی سه مرحله آشکار می شود.

مرحله اول

 

ممکن است علائم و نشانه های مرحله ی اول شامل موارد زیر باشد:

 

    تب بالای 39 درجه ی سانتی گراد که بیشتر از سه روز طول بکشد

    سرخی شدید چشم ها بدون ترشح

    جوش روی قسمت مهمی از بدن و ناحیه ی تناسلی

    قرمزی، خشکی و ترک خوردن لب و سرخی و ورم شدید زبان

    ورم و قرمز شدن کف دست و پا

    التهاب غدد لنفاوی گردن و احتمالا سایر نقاط

    زودرنجی

بیماریهای مغزی کودکان

بیشتر بدانید: عفونت ادراری در کودکان و نوزادان؛ علائم، نحوه تشخیص و راه‌کارهایی برای پیشگیری از آن

مرحله دوم

 

ممکن است کودک در مرحله ی دوم این بیماری دچار علائم زیر شود:

 

    پوسته شدن پوست دست و پا، به خصوص نوک انگشتان دست و پا

    درد مفصل

    اسهال

    استفراغ

    شکم درد

 

مرحله سوم

 

معمولا اگر عوارضی رخ ندهد، علائم این بیماری در مرحله سوم به تدریج از بین می رود. ممکن است تا هشت هفته طول بکشد تا میزان انرژی کودک به حد نرمال برگردد.

چه زمان باید به متخصص روماتولوژی مراجعه کنیم

 

اگر تب کودک بیش از سه روز طول بکشد، با پزشک تماس بگیرید. همچنین اگر تب کودک همراه با چهار علامت زیر یا بیشتر است نیز، با دکتر اطفال از درمانکده تماس بگیرید: